Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Φασιστική Εμπρηστική Επίθεση στον «ΙΣΤΟ Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι»
Λήψη ευθύνης από φασιστικό blog

 
Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου τα ξημερώματα ο ΙΣΤΟΣ δέχτηκε εμπρηστικό χτύπημα. Η επίθεση αυτή σε έναν Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο όπως ΙΣΤΟΣ που στεγάζει πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές και αλληλέγγυες δράσεις, που λειτουργεί με αυτοδιαχείριση και άμεση δημοκρατία έγινε σε μια συγκυρία όπου οι ΕΚΧ δέχονται ολόπλευρες βίαιες επιθέσεις τόσο από το επίσημο κράτος όσο και από το ανεπίσημο κράτος.

Το κλίμα κατασυκοφάντησης των τελευταίων ημερών που επιχειρεί η κυβέρνηση απέναντι στους αυτοοργανομένους χώρους τροφοδοτεί και ενισχύει τέτοιες φασιστικές επιθέσεις.

Η τοπική κοινωνία και όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι ο ΙΣΤΟΣ δεν είναι ένας χώρος ανομίας, όπως αποκαλεί τους ΕΚΧ η κυβέρνηση, αλλά ένας χώρος συνεύρεσης, συνεργασίας, ανάπτυξης αλληλέγγυων δράσεων, πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης που απαντά πολύμορφα στην καταπάτηση των πολιτικών, κοινωνικών, εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ο ΙΣΤΟΣ είναι ανοικτός σε κάθε πολίτη – αλλά κλειστός στους φασίστες – να τον επισκεφτεί, να συμμετάσχει σε δράσεις και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Δηλώνουμε ότι ο ΙΣΤΟΣ είναι κοινωνική κατάκτηση, ανήκει στον κόσμο του Χαϊδαρίου και της ευρύτερης περιοχής και θα τον υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους φασίστες που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.

ΚΑΛΟΥΜΕ την κοινωνία του Χαϊδαρίου, τον κάθε ενεργό πολίτη, να δώσουμε μαζί την μάχη για την υπεράσπιση και τη λειτουργία του ΙΣΤΟΥ Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι.

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε ενεργό πολίτη να καταδικάσουμε τη φασιστική επίθεση και να υπερασπιστούμε τον αυτοοργανωμένο Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλληλεγγύης.

Λήψη ευθύνης
Την ευθύνη της φασιστικής επίθεσης ανέλαβε η οργάνωση Μαίανδροι με ανάρτηση στο μπλογκ της:  http://maiandrioi.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html

Το ενδιαφέρον εστιάζεται α) αναφέρει τον ΙΣΤΟ ως πρεζοφωλιά (σημείωση - απαγορεύεται το κάπνισμα στο εσωτερικό του χώρου) β) αποδέχονται ότι είναι φασίστες όταν λένε ότι "τσακίζουμε τις αντιφασιστικές συμμορίες"

Ένα άλλο ερώτημα είναι πως αναλαμβάνουν την ευθύνη με blogspot όταν θα έπρεπε να έχουν δηλώσει ένα maiλ..

http://www.rednotebook.gr/details.php?id=8648

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου