Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Μια συζήτηση για την έμπρακτη αλληλεγγύη, μια βραδιά για το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα


Παρασκευή 13 Απρίλη, 8:00μμ

 Από τα μέσα Αυγούστου του '12, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα προσπαθεί να σταθεί στο πλάι των συμπολιτών μας που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τις συνέπειες της κρίσης και των μνημονίων. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι χρειάζεται να δώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλο για να σταθούμε όλοι μαζί όρθιοι. Χρειάζεται δηλαδή να κινηθούμε εμείς οι ίδιοι και όχι να περιμένουμε από κανέναν άλλο να μας βοηθήσει. Χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη των φτωχών και όχι την ελεημοσύνη των πλούσιων. Γι 'αυτό ακριβώς, στηριζόμαστε αποκλειστικά στις προσφορές των πολιτών του Βύρωνα και όχι σε εταιρικές χορηγίες ή κρατικές ενισχύσεις. Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο να στηρίζουμε έμπρακτα 400 οικογένειες της γειτονιάς μας.
 Έχοντας έναν πρώτο κύκλο της δραστηριότητας μας, θα θέλαμε να συζητήσουμε για τις μέχρι τώρα εμπειρίες μας, αλλά και για το πώς μπορούμε να συνδυάσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη με την κοινωνική διεκδίκηση. Η συζήτηση θα γίνει την Παρασκευή 13 Απρίλη στις 8:00μμ, στο χώρο που στεγάζουμε τις δραστηριότητες μας (Στάση Βύρωνα, Χρυσοστόμου Σμύρνης 143 - 151, τηλ. 210 7613239). Θα συμμετάσχουν επίσης και συναγωνιστές-τριες από πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης από τον Υμηττό, την Ηλιούπολη, του Ζωγράφου, την Καισαριανή, τη Δάφνη και τη Νέα Σμύρνη, που θα καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες.
 Μετά την κουβέντα, θα πιούμε κι ένα κρασί για να γνωριστούμε καλύτερα. Καλό είναι όσοι και όσες μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια μας φέρνοντας ένα πακέτο όσπρια ή ζάχαρη ή αλεύρι.
 Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα
vironassolidarity.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου