Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου – Χωρίς Μεσάζοντες



   Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου Χωρίς Μεσάζοντες είναι μια ομάδα καταναλωτών και παραγωγών στο νομό Ρέθυμνου πού επιδιώκει τη διαμόρφωση δίκαιης τιμής στα διακινούμενα προϊόντα. Μιας τιμής που θα εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των παραγωγών, την ασφάλεια στην διατροφή των καταναλωτών καθώς και την ποιότητα των προϊόντων.
Πιστεύουμε στην αλληλέγγυα οικονομία  ως απάντηση στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική κρίση που βιώνουμε.
Αποφασίσαμε να ενταχθούμε στο Πανελλαδικό Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες θεωρώντας ότι σπάζοντας τις αλυσίδες εξάρτησης παραγωγών και καταναλωτών από πολυεθνικές εταιρίες και μαφίες χονδρικής και λιανικής πώλησης, αποκτούμε τον έλεγχο σε ένα βασικό στοιχείο της ζωής μας: τη διατροφή και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσής της.

Ποιοι είμαστε
Είμαστε μια ομάδα καταναλωτών και παραγωγών στο νομό Ρέθυμνου.
Επιδιώκουμε την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, βασιζόμενοι σε σχέσεις αμοιβαιότητας, αμεσότητας, εγγύτητας και εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, μακριά από φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες και πρακτικές. Λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας μέσω συνελεύσεων, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Επιδιώκουμε να προσφέρουμε ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα, βιολογικά όπου είναι δυνατό, στηρίζοντας μεθόδους παραγωγής μη επιβλαβείς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον και δίνοντας προτεραιότητα στην τοπική παραγωγή.

Η τιμή των προιόντων θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις τιμές της κυρίαρχης αγοράς (καθώς παρακάμπτει το κέρδος χονδρεμπόρων και πολυεθνικών αλυσίδων σουπερμάρκετ), αλλά όχι πάντα, καθώς μια φαινομενικά χαμηλή τιμή μπορεί να διαμορφώνεται με επιζήμιες μεθόδους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, δουλοποίηση των εργαζομένων στο εξωτερικό και εσωτερικό, νοθεία, χημικά πρόσθετα, κλπ.
Από την δεύτερη διανομή στις τιμές των προϊόντων θα υπάρχει μια μικρή εισφορά αλληλεγγύης από τους παραγωγούς (θα περιλαμβάνεται στις αποδείξεις) και τους καταναλωτές. Με το ποσό που θα  συγκεντρώνεται, θα πραγματοποιούνται δράσεις ενημέρωσης για τη διατροφή, εκδηλώσεις διάδοσης και στήριξης της αλληλέγγυας οικονομίας, πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και στήριξη των ανέργων που έχουμε στην ομάδα μας.

Η πρώτη διανομή προιόντων θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου το πρωί από  10πμ-14μμ,  στην Αγία Φωτεινή,στον υπαίθριο χώρο της ένωσης Συνεταιρισμών Ρεθύμνου,  στον Κουμπέ.

Παραγγελίες θα γίνονται με συμπλήρωση του εντύπου παραγγελίας και θα είναι δεκτές ως την Κυριακή 7 Απριλίου.
Μπορείτε να δώσετε παραγγελία  με τους παρακάτω τρόπους.

  • Μέσω internet στην διεύθυνση  www.dareth.gr
  • Μέσω email στην διεύθυνση  info@dareth.gr
  • Τηλεφωνικά στο 6987172643 καθημερινά. Ώρες επικοινωνίας πρωί 10πμ-2μμ, απόγευμα από 6μμ-9μμ

Με παράδοση της φόρμας παραγγελίας
  • στο κατάστημα Σουβλίτσα Κορωναίου και Κοραή γωνία
  • Στο στέκι των καθηγητών, Ηλιακάκη 16, πίσω από τον κήπο, μόνο καθημερινές  , μεταξύ 7-11 το βράδυ
  • Καφενείο του Τάσου, Ηρώων Πολυτεχνείου 14 Πλατεία Νομαρχίας
  • Εναλλακτικά παραδίδεται την συμπληρωμένη φόρμα παραγγελίας στο μέλος του δικτύου πού σας την προώθησε, ή σε άλλο μέλος πού γνωρίζετε.

Τα προιόντα της πρώτης διανομής θα είναι

 Τιμή 1 Kg κιλού                                               τιμή συσκευασίας

Φασόλια μέτρια Φαρσάλων                          2 €            σε  συσκευασία των 2,5             5 ευρώ
Φακές Φαρσάλων                                           1,33 €                                           3Kg             4                    
Αλεύρι Για όλες τις χρήσεις Δράμας             0,70 €                                           5Kg            3,5
Αλεύρι ολικής άλεσης                                     0,80 €                                            5Kg            4
Ρύζι νυχάκι Χαλάστρας                                    0,80  €                                         6,25 Kg       5
Ρύζι καρολίνα Μεσσηνίας                               0,90 €                                          5,5Κg          5


Οι παραγγελίες θα επιβεβαιωθούν τηλεφωνικά. Η παραλαβή θα γίνεται μόνο με φυσική παρουσία και θα δίδονται αποδείξεις από τους παραγωγούς κατευθείαν στον καταναλωτή.
Την ημέρα της διανομής θα γίνει ένα μικρό γλέντι, θα μαγειρέψουμε με τα προιόντα διανομής, θα γνωριστούμε. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να το δηλώσει στο τηλέφωνο επικοινωνίας ή να το γράψει στην φόρμα παραγγελίας

ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου