Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Φάρμακα για όλους: μία πετυχημένη πρωτοβουλία



Ημερομηνία: 26/03/2013 15:17
Της Νάντιας Σουμπασάκη
Ποιοί είμαστε

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είμαστε μία αυτόνομη δημοτική παράταξη με ζωή και δράση 15 χρόνων. Στηριζόμαστε από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά συσπειρώνουμε, γύρω από κοινό πρόγραμμα και δράσεις, ευρύτερες τοπικές δυνάμεις. Γι αυτό και στις Δημοτικές Εκλογές το 1998, το 2002 και το 2006 που κατεβήκαμε με αυτόνομο ψηφοδέλτιο, συγκεντρώσαμε υπερδιπλάσια δύναμη από την τότε εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ιδρυθήκαμε το 1998 στον τότε Δήμο Νέου Ψυχικού και από το 2010 λειτουργούμε ως ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Νέου Ψυχικού – Φιλοθέης – Ψυχικού, καλύπτοντας με την δράση μας το σύνολο του νέου Ενιαίου Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ενεργών Πολιτών

Τον Νοέμβριο του 2012, μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής της Δημοτικής Κίνησης συγκροτήσαμε με τη συνδρομή εθελοντών την ανοιχτή συλλογική πρωτοβουλία Δίκτυο Αλληλεγγύης ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Νέου Ψυχικού – Φιλοθέης – Ψυχικού, καθώς ακόμα και στο Δήμο μας έχουν εμφανιστεί κρούσματα ακραίας ανέχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Τον Δεκέμβριο σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, πήραμε την πρωτοβουλία και συγκεντρώσαμε αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, μέσα από εθελοντική προσφορά πολλών συμπολιτών μας, πολλά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία διανεμήθηκαν διακριτικά τις γιορτινές μέρες σε δεκάδες νοικοκυριά συμπολιτών, που τα είχαν απόλυτη ανάγκη.

Φάρμακα για όλους, μία πρωτότυπη πρωτοβουλία

Τον Φεβρουάριο το Δίκτυο Αλληλεγγύης ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού πήρε μία δεύτερη πρωτοβουλία και οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία συλλογή φαρμάκων για συνανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Η πρωτοβουλία μας αυτή έτυχε της ολόψυχης ανταπόκρισης πολλών κατοίκων του Δήμου μας με τη συγκέντρωση εκατοντάδων κουτιών φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης. Η πρώτη παρτίδα από τα συγκεντρωμένα φάρμακα παραδόθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 στο Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά που εδρεύει στον Κορυδαλλό, στην οδό Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα και καλύπτει όλες τις περιοχές της περιφέρειας Πειραιά όπου υπάρχουν υψηλά ποσοστά φτώχειας κι ανεργίας. Τα φάρμακα παραδόθηκαν στους εκπροσώπους του Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά από πολυμελή αντιπροσωπεία του Δικτύου Αλληλεγγύης ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Οι εκπρόσωποι του Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά ευχαρίστησαν θερμά τους «Ενεργούς Πολίτες» για την πρωτοβουλία και την προσφορά τους και αντάλλαξαν μαζί τους απόψεις για τα προβλήματα των κατοίκων και για άλλα θέματα αλληλεγγύης μέσα σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα.

Την πρωτοβουλία στήριξαν τα φαρμακεία των Χριστίνας-Μαρίας Τσώνη - Μαρίνας Λεονταρά (Ν.Παρίτση 72, .Ν. Ψυχικό), Ελένης Στυλιανάκη-Ευδοξίας Διγενή ( Πεύκων 1&Καπποδιστρίου, Φιλοθέη), Κλεοπάτρας Ράπτη (Λ.Δημοκρατίας 26, Ν. Ψυχικό) και Ελένης Σιώρη ( 25ης Μαρτίου&Ξάνθου 1, Ν. Ψυχικό), που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας τοποθετώντας τα “κουτιά προσφοράς” αλλά και την αφίσα της πρωτοβουλίας στα φαρμακεία τους. Ευχαριστούμε επίσης τους συμπολίτες μας που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία, είτε με αγορές – προσφορές από τα συνεργαζόμενα φαρμακεία, είτε με προσφορά φαρμάκων που τους περίσσεψαν και τα έφεραν από το σπίτι.

To Δίκτυο Αλληλεγγύης των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ απευθύνθηκε στους αρμόδιους του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού προκειμένου ένα σημαντικό μέρος των συγκεντρωθέντων φαρμάκων να διατεθούν σε συμπολίτες του Δήμου μας που τα έχουν ανάγκη μέσω του Δημοτικού Ιατρείου και των Υπηρεσιών Πρόνοιας. Δυστυχώς οι αρμόδιοι του δήμου δήλωσαν αδυναμία να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόταση και προσφορά επικαλούμενοι διοικητικά προβλήματα και δυσκολίες.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών θα αναλάβει το αμέσως επόμενο διάστημα και νέα πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και φαρμάκων, που θα διατεθούν σε συνδημότες μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

* Η Νάντια Σουμπασάκη είναι Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης – Ψυχικού, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου